Resim Kursu ve Karakaleme Başlamak

Resim Kursu ve Karakaleme Başlamak

Resim yapmak çoğu insanın içinde kalmış, hep yapmak istemiş ama kendini inandıramamış sanat dallarından birisidir.
Toplumda resim yapmayı engelleyen şey bireylerin kendini yeteneksiz olarak görmesidir. Halbuki yetenek geliştirilebilir bir şey. Bir işe kalkışmadan o işte yetenekli olup olmadığını anlayamazsınız. Hiçbir yeteneğiniz olmasa bile verilen egzersizleri ve çalışmaları azimle ve istekle yaparsanız zamanla çizdiğinizi göreceksiniz.

Karakalem çalışması resim dünyasına girişte kullanılan önemli bir resim yapmak dalıdır. Karakalem teknikleri resim başlangıç tekniklerinin temelini oluşturur. Resimle ilgili hiçbir teknik bilmeden sıfırdan başladığınızda karakalem teknikleri ile işin alfabesini öğrenebilir daha sonra yağlı boya, sulu boya gibi resim dallarına geçiş yapabilirsiniz. Daha basit anlamıyla resim yapmanın temellerini karakalem çizimi ile kapmış olursunuz.

Doğru Kalem Seçimi
Karakalem çizim eğitimi ilk olarak doğru kalem seçimi, doğru kağıt seçimi ile başlamaktadır. Bu başlangıç seviyesine giriş aşamasıdır. Daha sonra kalem tutuşu işlenmektedir. Kalemin doğru açıyla tutulması çizim için oldukça önemlidir. Kalem uygulamak istediğiniz tekniğe göre tutumu değişmektedir. Bu yüzden çizim tekniklerinde oldukça önemli olan kalem tutumu doğru bir şekilde atlanmadan işlenmesi gereken bir konudur.

Karakalem resim eğitimini en çok tercih edilen resim dallarından biridir. En masrafsız ve daha temel bilgileri konu alan karakalem bu açıdan çok tercih edilir. Karakalemde öne çıkan konu tekniktir. Temelinde teknik vardır. Karakalemde belli başlı teknikler olmakla beraber büyük sanatçılarında teknikleri bulunmaktadır. Bunları onların yaptığı eserleri tekrar yaparak keşfedebilirsiniz. Bir resmi tekrar yapmak yanlış ve utanılacak bir tutum değildir. Tam tersi tekniklerin ve çizimin gelişimi için oldukça önemlidir. Unutmayın büyük şairler bile resim tekniklerini geliştirebilmek için kendinden önceki eserleri tekrar çizmişlerdir. İleri ki zamanlarda kendinizden de bir şeyler katarak kendi çizim tekniğinizi oluşturabilir eserlerinizde karakterinizi yansıtabilirsiniz.

Düz Çizgi Çalışmaları
Karakalem çalışmaları temel olarak ilk düz çizgi çizmekten başlar burada esas olan çizgilerin düz ve elinizin yatkınlığını arttırmaktır. Bu aşama geçildikten sonra basit geometrik çizimlerle devam edilmelidir. Karakalemin alt yapısını geometrik şekiller oluşturmaktadır. Bu çalışma sizin karakalem çalışırken figürleri daha ayrıntılı görmenize yardımcı olacaktır. Aslında figürlerin farklı geometrik çizimlerden ortaya çıktığını keşfetmek sizin eğitiminizde önemli bir adım olacaktır.

Tonlama Çalışmaları
Daha sonra karakalem başlangıç seviyesi alıştırmalara devam edilir. Bu aşamadan sonra çizilen geometrik cisimlerin tonlamasına çalışmalıdır. Tonlama başlangıç seviyesinde oldukça önemlidir. Tonlama çalışması geometrik çizimleri çalışırken beraber yürütebileceğiniz bir çalışmadır. Geometrik çizimler üzerinde uygulayabilirsiniz. Bu çizimleri yakarken bir küp, üçgen veya dairenenin çiziminde tonlanıp bu cisimlere çizgi değerleri katılır. Bu cisimlerin yapısının ortaya çıkmasını sağlayacak çalışmalar yapılması önemlidir.

Bu alıştırmalar karakalem çiziminin temelini oluştururken titizlikle yapılması oldukça önem arz eden bir konudur. Kalem tutumundan düz çizgi çalışmasına ve tonlamalara kadar her bir egzersizin bu aşamada yanlış yapılıp hatalı benimsenmesi halinde ileride düzeltilmesi çok daha zor olacaktır. Daha sonra ilerlemek adına çeşitli kompozisyonlar oluşturabilirsiniz. En basitinden çizdiğiniz geometrik cisimlerden bir araya gelen tonlama ve gölgelerle bir konu işleyen kompozisyonlar yaparak hem çizimde karakteristik bir teknik geliştirebilir hem de çiziminizi geliştirebilirsiniz.

happy wheels
Paylaş

365 Sanat | Yorumlar