Keman tellerinin akordunun sağlanabilmesi için pek çok seçenek bulunmaktadır. Akordun sağlanabilmesi için akort aletinin kullanılabilmesinin yanı sıra internette bulunan akort programlarından da alınabilmektedir.
Batı müziği ve orkestra ile çalınan klasik müzik için keman akordunun kalın telden ince tele doğru olması gerekmektedir. Notaların sol – re – la – mi şeklinde akordu yapılmaktadır. Türk müziğinde de akort kalın telden ince tele doğru akış halindedir. Sol – re – la – mi ya da sol – re – la – re şeklinde akord işlemi gerçekleştirilir. Batı müziği ile Türk müziği arasında notalarda ses farklılığı ortaya çıkmaktadır. Batı müziğinde teller sol – re – la – mi şeklinde akort edildiği taktirde bu akordun Türk müziğindeki karşılığı do – sol – re – la dır. Batı müziğinde tellerin sol – re – la – re şeklinde akort edilmesi de Türk müziğinde do – sol – re – sol sesine tekabül etmektedir. Eğer akordun sağlanabilmesi için elektronik bir cihaz kullanılıyorsa, cihaz üzerindeki parantez içerisinde bulunan kırmızı renkte olan harflere dikkat edilmesi gerekir. Bu konuda dikkate alınacak en önemli nokta ise do sesinin harf karşılığının C olmasına karşın keman sesi aynı oktav sesine kadar yükselememektedir, kopmalar yaşanmaktadır. Bu durum ise diğer teller içinde aynıdır.
Kemanı icra eden bazı kişiler la telini ince sol şeklinde düzenleyip kullanmaktadır. Bu durum Türk müziğinde meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise eski zamanlarda Avrupa’dan gelmiş olan kemanlarda beş esas, bir ahenk olarak toplam altı tane tel olması ve altıncı telin ince sol şeklinde akort edilmiş olmasıdır. Sebebi olabilecek diğer bir husus da Rebab ve ud gibi çalgıların akorduna benzetebilmek için yapılan işlemlerdir. Tercih noktası olan bir durum değildir ve Türk musiki icraları bu durum karşısında pasif kalmaktadır.